Zakup odkurzacza piorącego - poradźcie jaki do 1000PLN

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • p_rs
    Classic
    • 2009
    • 37

hmm ja po tym wykresie mam mieszane odczucia w porównaniu z BKD Paliozy on miał coś koło 250km na big turbo a tu jest 235
  • Guguś
    L&K
    S_OCP Member
    • 2008
    • 1212

Jak w temacie, planuje zakupić odkurzacz piorący.

Zmusiły mnie do tego dzieciaki , po ostatnim malowaniu było prawie wszystko :twisted: na szczęście w ich pokoju : w kolorze niebieskim, nawet koń na biegunach :diabelski_usmiech , tylko tyle, że to i tak ja sprzątałem :zastrzelic

Wymagania:

Pranie dywanów
    Pranie tapicerki samochodowej
    Pranie foteli itp.
    Fajnie by było jakby dało się podłączyć turboszczotkę, ale to nie jest mus.

Miałem do czynienia już z odkurzaczem Karcher SE 4001, generalnie suuper urządzenie, jedyny mankament to to że jest kiepsko wyważony i podczas przenoszenia można wylać wodę.

Poradźcie co można za te pieniądze kupić sensownego.

Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.

Komentarz

• Marcello01
      Rider
      • 2009
      • 491
      • Octavia I (1U2)
      • AGP 1.9 SDI 68 KM

daj lepiej 1500 i kup coś lepszego za 100 kupisz zelmera WODNIKA ale piorący więcej męki jak prania miałem "przyjemność" prać nim swoją octe także nie polecam
      https://www.facebook.com/tapicerekpranie

Komentarz

• tomil
        L&K
        S_OCP Member
        • 2008
        • 1179

Sensownego chyba nic :cry: Za te pieniądze taki odkurzacz nadaje się co najwyżej do zebrania wody z podłogi. Ja kupiłem LG albo samsunga (ostatnio widziałem w Saturnie w Arkadii za ok. 1000). Całkiem przyzwoicie zbiera wodę, nienajgorzej też z dywanu. Ale zapomnij o praniu- za małe ciśnienie wody w spryskiwaczu. Czyli pozostaje- spryskać, przetrzeć szczotką ryżową i zebrać odkurzaczem.
        It doesn't matter what we're losing
        It only matters what we're going to find!

Komentarz

• dudek_t
          L&K
          • 2008
          • 1421

Też się zastanawiam nad zakupem takiego odkurzacza. Mam w domu wysłużonego VAX'a 4100 (ma chyba z 15 lat) i do dywanów nadaje się całkiem dobrze ale ciśnienia wody to praktycznie nie ma. Jedyny plus to taki że naprawdę bardzo ładnie wyciąga wodę jednak jakoś mam opory przed użyciem go w samochodzie.

Jak oglądałem pod kontem zakupu to najbardziej przypadł mi do gustu taki sprzęt:

Ktoś używał takiego sprzętu? Sprawdzi się w domu i samochodzie?

Komentarz

• AdamB
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 8030
            • Octavia IV (NX3)
            • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez dudek_t
            ciśnienia wody to praktycznie nie m
            W odkurzaczach piorących to chyba nie o to chodzi że by miał wysokie ciśnienie wody tylko, żeby dobrze wodę z powierzchni ściągał. A to czy brud puścił czy nie to już sprawa płynu czy proszku do prania. Jak mocno będzie zaplamiona tapicerka to trzeba szczotki i mocnego płynu, a odkurzaczem tylko ściągnąć wodę.

[ Dodano: Pon 30 Lis, 09 10:30 ]
            Zamieszczone przez Guguś
            Miałem do czynienia już z odkurzaczem Karcher SE 4001, generalnie suuper urządzenie, jedyny mankament to to że jest kiepsko wyważony i podczas przenoszenia można wylać wodę.
            alternatywą dla tego sprzętu jest

I z powodu niestabilności SE 4001, kupiłem Zelmera ( no i gwarancji 48m-cy).
            Tapicerki w aucie jeszcze nie prałem nim bo nie miałem potrzeby, tylko dywany/wykładziny w domu. Co do skuteczności to nie wypowiem się, bo nie mam odniesienia do innych urządzeń.

Ale czy wydasz 800zł, 1000zł czy 1500zł to nie oczekiwałbym cudu. Wszystko zależy od chemii jakiej użyjesz.
            Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Guguś
              L&K
              S_OCP Member
              • 2008
              • 1212

dudek_t, ten odkurzacz posiada czyszczenie ekstrakcyjne, czyli nie można nim odkurzać na sucho, tylko na mokro.

Komentarz

• Jac_ek
                RS
                • 2009
                • 1733

Ja mogę polecić (niestety drozszy niz 1k PLN) Karcher Puzzi 100, świetnie pierze - zresztą wystarczy popatrzeć czym czyszczą "profesjonaliści" na myjniach ręcznych - piore w domu dywany, wykładziny, tapicerki, zmywam podłogi itp - ciąg jest taki ze podłoga (płytki) po myciu są prawie sucha, z tapicerką też jest nieźle - no i zawsze woda po praniu jest czarna - mimo tego że piorę w miarę systematycznie. Do prania używam chemii Karchera
                - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• tomek163
                  Classic
                  • 2008
                  • 14

dokładnie tylko puzzi 100, ten odkurzacz sprawdza się i jest niedoazjechania jeżeli przestrzega sie podstawowych zasad obsługi, można nim prac dywany i tapicerkę, jest też karcher 8/1 ale w zestawie nie ma duzej ssawki do dywanów, można prać mała ale to dość uciążliwe, na pewno nie polecam zelmera totalna pomyłka

Komentarz

• Andrev3
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 6116

Guguś, teściową zatrudnij do sprzątania za kawę i ciastko, taniej Cię wyjdzie :diabelski_usmiech
                    RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• Guguś
                      L&K
                      S_OCP Member
                      • 2008
                      • 1212

Andrev3, Ty myślisz, ze ja bym chciał ją widzieć co drugi dzień u mnie :diabelski_usmiech , zbankrutowałbym na tej kawie i ciastkach :twisted: , taniej wyjdzie kupić odkurzacz, a i psychika spokojniejsza :szeroki_usmiech

Komentarz

• Andrev3
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 6116

Zamieszczone przez Guguś
                        Ty myślisz, ze ja bym chciał ją widzieć co drugi dzień u mnie
                        :haha:
                        RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• Guguś
                          L&K
                          S_OCP Member
                          • 2008
                          • 1212

Odkurzacz kupiony

Padło na:

Odkurzacz Aquawelt 919.0 ST :P

Generalnie fajne urządzenie do odkurzania :szeroki_usmiech , posiada cyfrowo regulowaną moc ssania :lol: , fajna sprawa już mam w planach otwarcia gabinetu kosmetycznego z główną usługą oczyszczanie porów, ma rzeczywiście moc, wyssie wszystko :diabelski_usmiech .

Może tez pomyślę o rozszerzeniu działalności ginekologicznej - usuwanie niechcianej ciąży, ale zobaczymy :twisted: .

Wracając do odkurzacza,

Pranie to delikatnie rzecz biorąc porażka,

Uchwyt do trzymania jest tak debilnie skonstruowany, że w trakcie pranie często odchodzi od rączki, co utrudnia użytkowanie, napisałem już w tej sprawie do zelmera, ale na ten moment jest cisza.

Jako jedyny z tej grupy ma turboszczotkę w zestawie, teleskopowe rurki nie są dobrze dopracowane.

Jeżeli chodzi o odkurzanie to polecam
                          Jeżeli chodzi o pranie to odradzam

Ogólnie

4 lata gwarancji, fajne urządzenie, ładny design, dobra cena, dużo końcówek, z tego co się zelmer reklamuje to niby testują to, ale chyba ślepi i już nie wiem kto.

Jakbym miał możliwość przetestowania przed zakupem w pełni, na pewno bym go nie kupił, jeżeli zmienią rozwiązanie to pewnie i ja zmienię zdanie ale po testach. :szeroki_usmiech

Komentarz

Pracuję...