hmm ja po tym wykresie mam mieszane odczucia w porównaniu z BKD Paliozy on miał coś koło 250km na big turbo a tu jest 235
Zakup odkurzacza piorącego - poradźcie jaki do 1000PLN
Zwiń
X
-
Zakup odkurzacza piorącego - poradźcie jaki do 1000PLN
Jak w temacie, planuje zakupić odkurzacz piorący.
Zmusiły mnie do tego dzieciaki , po ostatnim malowaniu było prawie wszystko :twisted: na szczęście w ich pokoju : w kolorze niebieskim, nawet koń na biegunach :diabelski_usmiech , tylko tyle, że to i tak ja sprzątałem :zastrzelic
Wymagania:
Pranie dywanów
Pranie tapicerki samochodowej
Pranie foteli itp.
Fajnie by było jakby dało się podłączyć turboszczotkę, ale to nie jest mus.
Miałem do czynienia już z odkurzaczem Karcher SE 4001, generalnie suuper urządzenie, jedyny mankament to to że jest kiepsko wyważony i podczas przenoszenia można wylać wodę.
Poradźcie co można za te pieniądze kupić sensownego.__________________________________
Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.
-
-
Sensownego chyba nic :cry: Za te pieniądze taki odkurzacz nadaje się co najwyżej do zebrania wody z podłogi. Ja kupiłem LG albo samsunga (ostatnio widziałem w Saturnie w Arkadii za ok. 1000). Całkiem przyzwoicie zbiera wodę, nienajgorzej też z dywanu. Ale zapomnij o praniu- za małe ciśnienie wody w spryskiwaczu. Czyli pozostaje- spryskać, przetrzeć szczotką ryżową i zebrać odkurzaczem.It doesn't matter what we're losing
It only matters what we're going to find!
Komentarz
-
-
Też się zastanawiam nad zakupem takiego odkurzacza. Mam w domu wysłużonego VAX'a 4100 (ma chyba z 15 lat) i do dywanów nadaje się całkiem dobrze ale ciśnienia wody to praktycznie nie ma. Jedyny plus to taki że naprawdę bardzo ładnie wyciąga wodę jednak jakoś mam opory przed użyciem go w samochodzie.
Jak oglądałem pod kontem zakupu to najbardziej przypadł mi do gustu taki sprzęt:
Ktoś używał takiego sprzętu? Sprawdzi się w domu i samochodzie?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dudek_tciśnienia wody to praktycznie nie m
[ Dodano: Pon 30 Lis, 09 10:30 ]
Zamieszczone przez GuguśMiałem do czynienia już z odkurzaczem Karcher SE 4001, generalnie suuper urządzenie, jedyny mankament to to że jest kiepsko wyważony i podczas przenoszenia można wylać wodę.
I z powodu niestabilności SE 4001, kupiłem Zelmera ( no i gwarancji 48m-cy).
Tapicerki w aucie jeszcze nie prałem nim bo nie miałem potrzeby, tylko dywany/wykładziny w domu. Co do skuteczności to nie wypowiem się, bo nie mam odniesienia do innych urządzeń.
Ale czy wydasz 800zł, 1000zł czy 1500zł to nie oczekiwałbym cudu. Wszystko zależy od chemii jakiej użyjesz.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Ja mogę polecić (niestety drozszy niz 1k PLN) Karcher Puzzi 100, świetnie pierze - zresztą wystarczy popatrzeć czym czyszczą "profesjonaliści" na myjniach ręcznych - piore w domu dywany, wykładziny, tapicerki, zmywam podłogi itp - ciąg jest taki ze podłoga (płytki) po myciu są prawie sucha, z tapicerką też jest nieźle - no i zawsze woda po praniu jest czarna - mimo tego że piorę w miarę systematycznie. Do prania używam chemii Karchera- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
dokładnie tylko puzzi 100, ten odkurzacz sprawdza się i jest niedoazjechania jeżeli przestrzega sie podstawowych zasad obsługi, można nim prac dywany i tapicerkę, jest też karcher 8/1 ale w zestawie nie ma duzej ssawki do dywanów, można prać mała ale to dość uciążliwe, na pewno nie polecam zelmera totalna pomyłka
Komentarz
-
-
Andrev3, Ty myślisz, ze ja bym chciał ją widzieć co drugi dzień u mnie :diabelski_usmiech , zbankrutowałbym na tej kawie i ciastkach :twisted: , taniej wyjdzie kupić odkurzacz, a i psychika spokojniejsza :szeroki_usmiech__________________________________
Komentarz
-
-
Odkurzacz kupiony
Padło na:
Odkurzacz Aquawelt 919.0 ST :P
Generalnie fajne urządzenie do odkurzania :szeroki_usmiech , posiada cyfrowo regulowaną moc ssania :lol: , fajna sprawa już mam w planach otwarcia gabinetu kosmetycznego z główną usługą oczyszczanie porów, ma rzeczywiście moc, wyssie wszystko :diabelski_usmiech .
Może tez pomyślę o rozszerzeniu działalności ginekologicznej - usuwanie niechcianej ciąży, ale zobaczymy :twisted: .
Wracając do odkurzacza,
Pranie to delikatnie rzecz biorąc porażka,
Uchwyt do trzymania jest tak debilnie skonstruowany, że w trakcie pranie często odchodzi od rączki, co utrudnia użytkowanie, napisałem już w tej sprawie do zelmera, ale na ten moment jest cisza.
Jako jedyny z tej grupy ma turboszczotkę w zestawie, teleskopowe rurki nie są dobrze dopracowane.
Jeżeli chodzi o odkurzanie to polecam
Jeżeli chodzi o pranie to odradzam
Ogólnie
4 lata gwarancji, fajne urządzenie, ładny design, dobra cena, dużo końcówek, z tego co się zelmer reklamuje to niby testują to, ale chyba ślepi i już nie wiem kto.
Jakbym miał możliwość przetestowania przed zakupem w pełni, na pewno bym go nie kupił, jeżeli zmienią rozwiązanie to pewnie i ja zmienię zdanie ale po testach. :szeroki_usmiech__________________________________
Komentarz
-
Komentarz